Marit ter Maten

Mijn naam is Marit ter Maten. Ik ben psychologe en auteur. In mijn vrije tijd ga ik het liefst de natuur in en geniet ik van de rust, de kleuren en de geuren. Vooral in de herfst en de lente. Verder vind ik het ook erg leuk om creatief aan de slag te gaan, gezelschapsspelletjes te spelen, vrienden te spreken en boeken te schrijven. Ik heb nu een aantal boeken uit mogen geven.

Na het behalen van mijn diploma op de middelbare school, ben ik gestart met de studie psychologie in Utrecht. Na drie jaar heb ik gekozen voor de specialisatie kinderen en jeugd. Vooral de schoolgerelateerde problematiek had mijn interesse. Mijn stage bevestigde dat ik hierin een goede keus gemaakt had: ik merkte hoe ontspannen het contact tussen mij en de kinderen was en hoe leuk ik het vond. Vooral met de kinderen die wat gevoeliger van aard waren. Ik vond het van belang dat een kind zich op z’n gemak voelde bij een onderzoek of begeleidingssessie.

Na mijn studie volgden wat roerige jaren: het was lastig om passend werk vinden vanwege de economische crisis, dus had ik verschillende banen naast elkaar. Uiteindelijk belande ik in een burn-out. Los van het feit dat dit een hele zware tijd was, heeft het me veel gebracht. Het heeft me doen beseffen dat ik mijn werk niet vanuit de automatische piloot wil uitvoeren, maar vanuit passie. Ik ontdekte dat mijn passie lag op het gebied van hooggevoeligheid en daarin ben ik me toen gaan specialiseren. Tijdens dit werk ben ik ook veel hoogbegaafde kinderen tegengekomen, omdat veel van hen ook hooggevoelig zijn. Om die reden ben ik me door middel van bijscholingen ook gaan verdiepen in die doelgroep.

Ik heb er zin in om mijn ervaring en passie nu in te zetten bij Praktijk Ezra!