Chantal Linker-Hoekstra

Wie ik ben?

Ik ben dr. Chantal Linker-Hoekstra, GZ-Psycholoog. Ik ben in 1997 aan mijn studie psychologie begonnen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik heb daar de richting Klinische psychologie en Neuropsychologie gevolgd. Na mijn studie ben ik gepromoveerd bij de afdeling Biologische Psychologie aan de Vrije universiteit. In februari 2009 heb ik mijn doctorsgraad in de Psychologie gehaald. In datzelfde jaar begon mijn opleiding tot GZ-Psycholoog bij de RINO in Amsterdam.

Mijn werkervaring en eerste praktische kennismaking met het vak begon dus in 2009 bij GGZ in Geest op de afdeling angst en dwangstoornissen. Gezien mijn opleidingsplek ligt mijn expertise voornamelijk op het behandelen van psychische klachten door middel van cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Na mijn opleiding heb ik zeer veel en diverse ervaring opgedaan bij het Zaans medisch Centrum en Psygro (Zaandam en Purmerend).

Begin 2014 ben ik tot geloof gekomen. Ik ben een ander mens geworden met hetzelfde werk. Niet lang na mijn bekering kreeg ik het verlangen alles wat ik geleerd heb in te zetten voor Gods koninkrijk. Ik ontdekte in de Bijbel het begrip voor het gebruik van technieken die ik in mijn werk toepas. Daarom werkt cognitieve gedragstherapie of schematherapie. Duizenden jaren geleden werd geschreven dat we ons denken moeten vernieuwen en dat ons denk patroon soms zo hardnekkig kan zijn dat je over bolwerken spreekt. Een bolwerk is niet veel anders dan een schema. In augustus 2016 mocht ik de deuren openen van Praktijk Ezra, met een locatie in Heerhugowaard en Zaandam. In mijn praktijk wil cliënten goede psychologische hulp wil aanbieden vanuit het Bijbelse mensbeeld, met Bijbelse voorbeelden, oefeningen en huiswerk.

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen, wij wonen en kerken in Zaandam. Ik ben lid van de NVGzP (Nederlandse vereniging voor GZ-psychologen) en ben een BIG geregistreerd psycholoog en heb daarom regelmatig intervisie en bijscholing met collega’s vanuit Eliagg.