Joanne Schipper-Veldhuijzen

Joanne Schipper is aan Praktijk Ezra verbonden als orthopedagoog. In 2003 heeft zijn haar doctoraal examen pedagogische wetenschappen (orthopedagogiek en onderwijskunde) behaald aan de Universiteit van Leiden, tevens heeft zij de pedagogische academie (Pabo/HBO) gevolgd (2001). 

Joanne heeft de afgelopen 15 jaar kinderen, ouders en scholen begeleid met praten, lopen, spelen, leren, onderzoeken, observeren, lesgeven, kijken, genieten, samen spelen, verbinden, inleven en liefde tonen. Deze ervaring heeft zij opgedaan in het (internationaal) onderwijs, bij schoolbegeleidingsdienst Centraal Nederland als orthopedagoog en onderwijskundige en in haar eigen praktijk.

Joanne begeleidt jeugd en hun ouders en werkt vanuit een christelijke levensvisie. Dit houdt in dat  kinderen worden gezien als waardevolle schepselen van God met ieder zijn of haar gaven en talenten. Dit wordt als uitgangspunt aangenomen. Er wordt gekeken en voortgebouwd op de mogelijkheden die ieder heeft gekregen. Iedereen heeft talent! Door de focus te leggen op wat het kind wél goed kan en waar het warm en enthousiast van wordt, ontstaan er ruimte en vertrouwen om ook te gaan werken aan de vaardigheden die minder goed ontwikkeld zijn.

Een diagnose kan soms heel verhelderend en nodig zijn, maar de vraag blijft toch altijd hetzelfde: wat heeft dit kind of gezin, met deze eigenschappen en in deze situatie, nodig om zich weer beter te voelen? 

Joanne is getrouwd, heeft vier kinderen en woont, kerkt en werkt in Zuid-Holland. Zij is lid van het NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen), is gecertificeerd bikkeltrainer (weerbaarheid) en kinder- en opvoedcoach en volgt regelmatig bijscholing(en).