Daphne van Tienen – van Leeuwen

Wie ben je?

Ik ben Daphne, en ik ben aan de praktijk verbonden als orthopedagoog. Hier ben ik gekomen via mijn afstudeerstage en ik ben sindsdien niet meer weggegaan. Het is namelijk een hele fijne, warme plek om te werken! Het contact met kinderen, jongeren en hun ouders geeft me energie. Ik vind verbinden leuk, door middel van praten, creatief bezig zijn of door iets actiefs te doen. Dit zet ik dan ook in bij mijn behandelingen.

Welke opleiding heb je gedaan?

Na het volgen van een vooropleiding Theater aan de HQ-School voor Bijbel en Kunst, heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Mijn bachelor had de richting Gezinspedagogiek, en mijn master de richting Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs.

Wat is je passie voor de praktijk?

Wat ik erg waardeer aan de praktijk is dat het een warme, veilige omgeving is voor alle leeftijden. Cliënten worden aangemeld door hulpverleningsinstanties, door ouders of door de cliënt zelf. Ik vind het uitdagend om per cliënt te kijken naar welke behandeling het beste past. En naar hoe een bestaande behandeling passend kan worden gemaakt aan de cliënt. Dit evalueer ik met regelmaat met de cliënt en de ouders, zodat we weten of we nog op de goede weg zitten. Het is ook erg fijn om samen te werken in het team op de praktijk, om zo onze passie en expertise te kunnen delen.